Monday, 31 December 2012

Hari Terakhir


Hai hari terakhir,
Harap ini bukan coretan terakhir.

Selamat pergi kisah sedih,
Harap aku akan bertabah lebih.

Selamat pergi kegembiraan,
Harap esok masih ada lagi senyuman.

Terima kasih kawan dan sahabat,
Tak kira masih berkawan atau tak - Kalian semua hebat.

Terima kasih pengalaman,
Terima kasih sebab mendewasakan.

Selamat datang tahun baru,
Harap semuanya tak macam dulu.

Tadah tangan.
Pejam.
Niat Dalam Hati.
Moga hari esok adalah hari-hari gembira aku.
Senyum.


Sumber : Tangan aku.


Wednesday, 19 December 2012

Bau Semangat Anak Muda


How low ヽ(^。^)丿


Bau Semangat Anak Muda - Nami Cobb Nobbler
Dapat petang semalam, malam tadi aku khatamkan..dua benda je yang
 buat aku untuk abeskan malam tu jugak..

1 - Gaya bahasa (kate Nami kasta rendah)
2 - Its all about GRUNGE

Mungkin tekak korang akan berasa loya bila aku katakan
kat sini yang aku adelah grunge sejati..kakaka!
Hoi, aku series laa! Walaupun tak nampak pada luaran,
dalaman aku hanya aku dan Dia saje yang tahu..
Its all about Cobain laa dey..

Dan yang penting, lepas je setelkan buku ni, aku terus layan lagu-lagu Radiohead.
Dah lame sebenarnya aku tak buat benda-benda macam tu.




Untuk kawan aku yang namanya Suzana - BSAM ni sesuai untuk kau.

Saturday, 1 December 2012

IF I DIE TONITE


Korang penah tak terpikir ape jadik kat sesape je la kalau korang dah takde? dah takde kat sini means dah masuk ke alam satu lagi..alaa meninggal dunia laa senang cite kan.

aku tak penah tepikir tapi aku tetibe tepikir petang semalam time gelak-gelak tanpe sedarkan diri.

kalaulaa aku dah takde satu ari nanti..

- agak-agak ade tak orang yang akan sedih bile aku takde?
- mungkin ade orang yang akan gembira sangat bile aku dah mati - maybe idop die akan lebih bermakna dengan matinya aku - senyum meleret setiap hari mungkin.
- mungkin ke kawan-kawan bergelak ketawa aku akan kurang gelak tawa diorang?
- confirmlaa keje-keje kat ofis akan sikit tak lancar - aku kan macai paling hebat - aku riak ? memanglaa    ponn. kau ade?
- takdapatlaa aku nak cover keje-keje terbengkalai bebudak opis aku lagi. kan?

Yang aku tau, kalaulaa ditakdirkan aku mati esok, aku rase aku dah cukup bangga dengan diri aku nii..even orang lain tak nampak pon hasil ape yang ade pada aku kan. Tapi aku rase aku dah cukup buat mak bapak aku senang dengan idop aku yang selama 25 tahun ni yang tak banyak karenah sangat,

Aku memang the only princess in family, tapi kalau kau tanye mak aku siapa yang paling senang die jaga sepanjang hidup, jawapan die mesti ade terselit name aku kat situ. hah, nampak tak?

tak kisahlah mati bebila pon, cuma aku nak..bila aku dah takde nanti, janganlaa kau lupe kat aku..aku tau aku ni tak hebat pon, mulut pon puaka nauzubillah..sapelaa yang nak ingat kan, nak sayang jauh sekali apatah lagi untuk ditangisi -.-"

Maafkan semua kekhilafan aku dan redhailah pemergian aku. Terima kasih untuk semuanya sekalii.



 Aku sayang semua kawan-kawan aku.