Sunday, 30 September 2012

GIVEAWAY ME & MY FAMILY


Assalamualaikum..phewww~~

dah lama tak blogwalking..alang-alang dah merayap sane sini, aku nak join GA akak kool nii..
neves sebab dah lame tak join semua nii..harap masih ada harapan dan tuah macam dulu lagii..



mau join jugak ? meh masuk SINI


Good Luck untuk diri sendiri yang dah lama tak join. mihmihmih ;D

Wednesday, 26 September 2012

Wordless Wednesday #5



i miss him - rindu saat kali pertama dia ketawa di telinga saya 

Tuesday, 25 September 2012

Hari Lahir Abah

25hb September 2012..

Selamat Hari Lahir yang ke (lahir tahun 1952 - p buat bentuk lazim dan kira 2012 tolak 1952 - dapat jawapan, tu la umurnya) abah..

We getting older abah..meningkatnya umur abah, maka meningkatlah umur orang..but to me, abah selalu nampak muda dan rawks \m/ 

Thanks abah sebab owez be there for me - the one and only princess - dari orang kecik sampai orang besar sebesar besarnya la ni..abah jangan pernah salahkan diri sendiri yang salah beli bekas isi temuni orang dulu atas kebesaran orang la ni..cuz i never blame you for all this happens..

Tahniah sebab abah dah susah payah banting tulang empat kerat untuk anta orang pi sekolah..belaja tinggi-tinggi sampai la ni orang dah jadi seorang yang abah dah boleh banggakan..chewah..sorry jugak sebab selalu kacau waktu tidur abah dan susahkan abah anta dan amek orang pi keje - but you neva disappointed me, cuz you are awesome..*big hugg*

orang doakan abah diberi kesihatan yang baik-baik je..sebab orang tak boleh tengok abah sakit even selsema..susah ati orang Tuhan je yang tahu..Moga dipermudahkan segala urusan di dunia dan akhirat dan murah rezeki sentiasa..even anak-anak abah tak pernah bilang kiteorang sayang abah, kiteorang nak abah tahu yang abah selalu ada dalam setiap langkah kiteorang..

setiap kali aku lihat senyuman beliau, aku selalu berdoa agar aku dapat melihatnya lagi esok.




Monday, 24 September 2012

Saya & OpenLab

Assalamualaikum untuk awak-awak yang merindui saya :)

lately ni agak busy..since da kene tukar jawatan..kene jadi macai balik..bile dah penat kat tempat keje, balik umah tak pikir ape dah..nak menaip pon memang takde mood..dengan keadaan otak yang tepu nokharom..

Tiba-tiba balik keje ari ni teringat seseorang..tapi hati aku dah tabah dah sekarang..dah lame rasanya aku tak menangis..baguslah..aku rajin ketawa je sekarang ni..thanks apple pie saye sebab selalu buat saye gembira..

aku nak buat entry pasal OpenLab senanye, tapi malas nak menaip..layan gambar je laa ea..lagi best..

proses-proses bahan sebelum terhasil semuanyaa..thanks kawan-kawan yang kiut-miut kepalanye..



























thanks gak pada Abg Amy yang keluarkan idea saat-saat akhir untuk lampu joget tu..

makan time!aku suka sate saje..sate Taman Molek taw..setiap tahun ada..

wajah-wajah kesayangan aku..orang-orang yang selalu ketawa bila aku buat lawak..hihokhihok..
kawan-kawan seperjuangan..kami tau kerja je, dan amek gaji pada 28hb..mihmihmih..

sekian..terima kasih kerana membaca sampai abes..kalian rawks \m/

Thursday, 20 September 2012

Manusia Macam Engkau


adat manusia macam kau..
tak pernah rasa puas..
benda depan mata, dibiarkan sahaja..
benda yang tak tercapai, sibuk dikejarnya..
akhirnya, yang dikejar tak dapat yang depan mata pulak entah kemana.

sifat manusia macam kau..
sentiasa mahu yang sempurna..
konon rasa diri kau sangat sempurna..
padahal otak selalu letak kat lutut, 
tapi mahu kawan dengan orang yang educated sahaja..
akhirnya, tiada kawan maka hidup kau langsung tak berteman..

bongkaknya manusia macam kau..
diri tak sesempurna mana,
diri tak sehebat macam yang selalu difikir..
kepuasan tak pernah ade..
bersederhanalah dalam semua hal,
rugi takkan datang..

sentiasa beringat mana asalnya diri kau..
jangan sentiasa mengharap sesuatu yang tinggi..
yang kau sendiri tahu kau tak mungkin dapat gapainya..



















Monday, 17 September 2012

Kekasih & Sahabat

Salam Hari Jadi Malaysia ke 49 ;D *proud gilee IC aku warna biru*

Even aku bangga IC aku kaler biru ke ape, aku bukan nak cite pasal Malaysia laa..tapi aku nak bangkitkan satu isu yang orang selalu pandang sebelah mata sahaja..even mata hati pon diorang tak pandang..korang penah ade tak member-member yang bile da ada gf/bf, terus lupa kat korang. senang cite die dah tak pandang korang langsung laa..tipulaa kalau takde kan.Pemangsa mungkin sedap dan heaven tapi yang bergelar mangsa mungkin akan rasa butthurt (sila google maksud kalau nak lagi terperinci dan contoh ayat).

Aku dah biasa dah jadi mangsa tapi tak pernah lak jadi pemangsa..mungkin belum tebuka lagi hati nak jadi pemangsa kot. Aku tak kisah sangatlaa dengan spesies orang-orang macam ni, lantak depa la kan..tu hak depa nak sisihkan kawan-kawan yang ade kerana seorang gf/bf..alaa..aku tak hadap pon..tapi aku akan serta merta hadap bila spesies ni pandai pulak datang kat kita bile depa ade masalah dan problem dengan gf/bf depa..time tu mula laa bilang kita ni sahabat sejati depa..hakhaakktuihh..

Time kau berheaven dengan gf/bf kau, bercinta till jannah bagai, ada kau petik name aku dalam ingatan kau? oh, aku ni kan bukan orang penting. Then apsal kau datang kat aku bile time kau ada masalah? ape kau ingat aku rumah kebajikan ke? madafaka. 











untuk orang-orang yang spesies macam kat atas ni, teruskanlah sikap kau yang hebat sangat tu. Tapi satu je pesan aku, jangan carik balik sahabat kau ni bila kau ada masalah dengan gf/bf kau, dan bila kau dah break dengan gf/bf kau. Kau yang start dulu, then jangan tanya kenape la. senang kan?


Monday, 3 September 2012

BIG THANKS !


Assalamualaikum ;D

Hai 3 September..dulu aku suke tarikh ni..tapi la ni, tarikh ni dah takde maksud pape lagi da melainkan tarikh bufday aku..

Sorry untuk entry-entry aku yang macam sedih nak mati hilang suami..padahal cuma hilang kasih sayang je pon..satu kasih sayang aku ilang, belambak-lambak kasih sayang yang mai-kasih sayang yang aku sendiri tak jangka kedatangannya..ramai rupanya budak-budak kesayangan aku..

Terima kasih untuk semua budak-budak kesayangan yang aku malas nak sebut kat sini..korang tau kan korang siapa..tak kira la korang support aku dari jauh ke, dari dekat ke..samada secara direct atau indirect..korang semua adalah hebat..big handss *ombakk* Allah je yang boleh balas kebaikan kalian semua..

untuk awak-jage kasut saye elok-elok.
thanks for the memories