Sunday, 24 June 2012

KISAH HATI #3


kehadapan hati yang selalu diabaikan..
sabarlah sayang..
jangan turuti rasa benci..
jangan turuti rasa dengki..
persetankan saje semuanya..
sebab aku tahu kau lebih kuat daripada aku..

kehadapan awak yang dulunya kawan ketawa saya..
terima kasih untuk senyuman yang awak berikan pada saya dulu 
walaupun ianya bukan untuk selamanya..
terima kasih sebab sudi ada dengan saye waktu saye memerlukan..
terima kasih jugak untuk semuanya..
baik waktu dulu mahupun sekarang..
maaf awak..
mungkin saya tak boleh jadi saya yang dulu lagi..
dan tak mungkin akan sama seperti dulu..
tak perlu tanya kenapa kerana saya tahu awak ada jawapannya..
tapi percayalah..
dengan tiadanya saya, akan ramai lagi yang memahami awak..

kehadapan awak yang selalu berada disisi saya..
terima kasih kerana memahami..
terima kasih sebab ada dengan saya waktu saya memerlukan..
maaf jika soalan-soalan yang awak tanya saya tak pernah nak jawab..
cukuplah sebab memahami saya, saya taknak awak terbeban lagi dengan cerita-cerita saya..
moga awak akan selamanya dengan saya..

kehadapan cinta hati yang semakin diabaikan..
saya tau awak kuat hadap semuanya..
Allah duga awak sebab Dia tau awak kuat..
saya akan selalu mendoakan awak..
sekarang memang takkan sama dan tak boleh jadi macam dulu wak..
tapi saya akan selalu berdoa awak akan tetap jadi orang yang saya mula-mula kenal dulu..







Lots of Love <3,
Faraaa

Tuesday, 19 June 2012

ME AND THE RULES

Assalamualaikum .

tetibe je rase nak wat entry ni. tujuan utama harap-2 satu hari nanti orang yang paling aku sayang akan baca entry nii..supaya die lebih kenal dan faham aku. #poyo.

Things you should know pasal Faraa Mispan ;DD

1. Super duper simple. Tak kira dari segi ape pun. baik dari segi makeup, dressing dan ape-2 saje. Dari kecik aku dibesarkan dengan hero-2 disekeliling..iaitu abang ngan adek laki aku..dan juga 3 orang sepupu aku..mereka semuanya lelaki. Aku lagi suka capai seluar skinny ngan t- shirt je kalau kuar umah..dan hanya berbekalkan bedak sahaja dimuka serta sepasang selipar. Kau boleh buat? kena pikir dua tiga kali kot..senang kan sape yang bakal jadi suami aku? hewhewhew.
2. Pendiam. Jangan tak percaya yang aku ni orangnya pendiam. lagi-2 bila orang tu aku 1stime jumpa. jangan bilang aku sombong laa ea kalau aku jawab sepatah-2 je..tu memang pangai semulajadi aku sejak lahir..even since aku baby pon mama cakap aku jenis tak banyak peel..kalau mama aku campak aku kat situ, aku akan tetap kat situ sampai bile-2..uhh menn..sadis kan..dan aku akan lebih jadi pendiam bila aku sangat-2 rase tak comfortable dengan environment ataupon diri aku sendiri..so, jangan pelik sangat ok.
3. Reject orang. Sorilaa kat sesape yang penah terasa ngan aku sbelum ni. mulut aku memang agak kelongkangan sikit..ouh sori..banyak senanye..semulajadi kot..tapi siyes mulut aku je yang jahat, tapi ati aku baik taw..aku jenis tak makan dalam..hope korang pon tak makan dalam..
4. Sensitif dan Kememeh. Lupakan je ekspresi muka aku yang pailang ni. aku memang sensitif. tapi sensitif aku bertempat..bukan macam sesetengah orang tu, baru gurau sikit je dah tarik muka..dan bila aku sensitif atau terasa, aku akan mendiamkan diri. sape yang tegur time tu, memang mendapat laa kot.
5. Like to be alone. Yeah, aku memang suke idop sorang-2. Bagi aku dok terperap dalam bilik sorang-2 lagi heaven daripada berada di lautan manusia kat luar sane. Aku paling tak gemar bile ade orang datang kat aku then tanye aku itu ini, suruh aku itu ini. Bile dalam situasi macam ni aku akan angguk-2 atau geleng saje and just say yes or no. So, peliss take note.
6. Pendendam. Hahaa, kejam an? Aku memang pendendam punn..aku pedulik ape..tapi biasenye aku simpan dalam ati je. Sorrylaa, aku bukan seorang pemaaf..Bila someone da buat taik ngan aku, aku akan ingat sampai bebile..dan sorrylaa kalau time tu jugak aku berubah..jangan tanye kenapa sebab kau tau jawapannya.
7. Suka Ketawa. Dengan memiliki rupa paras ala ala gangster ni, jangan korang pandang rendah kat aku. Aku ni tak gangster tau tak, malah memiliki hati yang lembut serta suka gelak tanpa menghiraukan orang sekeliling. Tapi bila umur dah makin meningkat ni, aku sedar yang aku da kurang gelak..mungkin sebab faktor orang sekeliling yang kebanyakan mereka kurang memahami aku.#statement poyo.
8. Hidung Tinggi. Kategori sifat ni orang ramai yang gelarkan pada aku. dan aku dengan senang lenangnya mengakuinya punn. Aku bukan kerek tapi aku nampak macam kerek. aku nampak macam kerek sebab maybe aku tak comfortable dengan seseorang tu ataupon time tu aku memang nak berasa kerek. wooot. 
9.  Simpan Dalam Hati. Kadang-2 tak sume bende kite leh cite kat orang. Tapi pada aku, sume bende punn aku tak cite kat sesape..hahaa, buat ape nak bukak pekung kat dada sendiri? kalau aku cite pon, kebarangkalian orang yang mendengar tu akan menghasilkan dosa-2 kecik mungkin. iaitu dengan mengutuk aku di belakang. hah kan? Tapi orang cakap tak elok sangat kalau simpan banyak-2 pun. Ruang untuk aku isi cerita-2 idop aku masih banyak lagi, bila dah tak muat nanti akan aku ceritakan pada yang berkenaan.
10. Hal aku, hal aku. Hal Kau, Hal Kau laa. Aku jarang bercerita kat orang pasal hal aku, even orang paling rapat pun aku tak penah cerita. Aku pon senanye tak berminat nak tau sangat hal orang lain. Senang cite aku tak berminat nak dengar kisah idup diorang. Entahlaa..bukan aku sakit ati ke cemburu ke ape..tapi kadang-2 leh tahan riak gak orang yang bercerita tu. Tak baik riak weh, simpan sikit cerita best kau tuh. Daripada senang-2 leh dapat pahala terus kau dapat dosa free. 

Maaf kalau ayat-2 aku mengandungi kekasaran dan melebihi paras 18SG. Tiada niat ape pun melainkan ingat mengingati sesama manusia. piss off.


Monday, 11 June 2012

Beza Lelaki dan Perempuan





blogwalking dan tejumpe gambo ni. ya, ia mampu buat aku tergelak.

credit to : blog abg ni


Wednesday, 6 June 2012

Menang GA lagi ! #3




Alhamdulillah..

Awak, kite menang GA lagi..
kali ni kite dapat no 3..
rezeki silentboneka..
tapi kite still tunggu lagi hadiah untuk 1st prize  last day..
bile agaknye kite leh dapat ekhh..

=,="

Malas nak taip bebanyak, plesing gambo je laa..






takpelaa tak dapat 1st prize ponn..
bersyukur ape yang ade..
terime kasih kepada NeaFlerida sebab bagi kite menang..
#big hugggssss ^______^


Wordless Wednesday #2