Thursday, 31 May 2012

Quotes thekucas #1




LUCKY DRAW BY WWW.MYADYNA.COM



weehuuu~~~
da lame rasenye silentboneka tak join GA..
dengan semangat yang berkobar-kobar dan bajet diri ini bertuah, aku nak join 
Lucky Draw by www.myadna.com




kalau korang rase korang bertuah meh laa JOIN




❀◕ ‿ ◕❀ 

Friday, 25 May 2012

R I N D U

R I N D U 
rindu nak mencarut kat silentboneka..
tapi tak tau nak mencarut ape..

rindu gelak tawa seseorang..
tapi seseorang tu takkan pernah tau..

rindu kat sorang budak kecik..
tapi budak kecik tu tengah tacing ngan aku skang nii..

rindu nak wat report air ngan noise..
tapi sape yang nak buat keje aku yang skarang aku buat ni ?

rindu nak maen sms lame2 sampai tak tido malam..
saye da besar, tak cantek plak tu..
sapelaa yang nak bersms dengan saye lagi..

rindu nak jadi budak skolah..
duk asrama, gado ngan budak satu dorm..
selawat kuat2 ngan bebudak dorm kenanga..
tido kat prep bile da ngantok..
tapi warden kejot kuat-2 sampai bangun..malu doh..

rindu nak jawab soalan akaun..
tak kirelaa peringkat spm ataupon poli..
buat bentuk T pastu tekan kalkulator lelaju..
time tu sape tak tengok skrin kalkulator mase tekan adelah seorang yang ohsem..

rindu nak ikat tali kasot skolah yang koyak rabak tak basoh setahun..
sape soh kiteorang pakai kasot kaler itam,
memang tak laa kiteorang nak basoh kan..
barulaa oldskool..

rindu kat orang yang dulunya slalu bagi smangat kat aku..
ntah bile lagi aku dapat dengar suara dia, dapat dengar ketawa die..
ibu...Faraa rindu anak ibu..





Sunday, 20 May 2012

KISAH HATI #2

genap seminggu..
takde penambahan, takde pengurangan..
isinya same je macam sbelum-2 ni..
mengeluh.

penat pikirkan ape punca penyebab..
penat berusaha menambah ape yang kurang..
kalaulaa aku semudah kau..
semudah kau yang tak penah ambil endah ini semua..

sabar,
ya, itu saja yang ada pada aku skarang ni..
teruskan saja perjuangan kau..
sebab aku tau, satu masa nanti kau pasti datang..
kau datang bila tiba masanya kau perlukan aku di saat itu..

kalaulah aku ada kekuatan untuk hadap semuanya..
mengeluh lagi.
aku memang takde kekuatan langsung..
jangan nak bermimpi atau berangan..

selama ni aku pikir kau lain..
tapi hari ni aku silap..
kau sama saja seperti yang lainnya..
menjaga aku hanya pada awalnya sahaja..
dan membiarkannya selepas itu..

andai aku ada kuasa...
aku takkan biarkan berlaku hari esok..
dan hanya akan ada semalam..



Tuesday, 15 May 2012

Sedang Belajar Menghargai


selama lapan bulan
dimanjakan..
gelak ktawe siang malam tanpe rasa bersalah..
dinyanyikan lagu cinta..
didodoi sebelum lelap mata..
kongsi suka duka..
kumpul air mata sampai basah bantal sesame..

tetibe...
14hb May dapat berita..
kau terpaksa bertugas waktu malam..

maknenya..
da tak boleh manje-2 jiwang-2 lagii..
dah takde orang nak nyanyi-2 lagu rap kat tlinga wa lagi da..
dah takde orang nak wat big huggg kat wa sbelom tido..

uhh mennn...
alaaa...seminggu je kot..
InsyaAllah next week back to normal..
itu kate dia laa kann..
ari ni baru masuk malam kedua..
bile nak genap sminggu nii?
#sighhh...

dear Farah,
takpayah nak manjekan sangat diri tu..
bersyukur laa ape yang ade slame ni..
belajar idop susah...jangan nak senang je..

#sedang tabahkan hati..time da takde ni laa ko nak rindu laa bagai..bile ade asyik nak begado je..btol laa kate pepatah, kite akan menghargai seseorang bila seseorang tu dah takde..hukhuk .

untuk awak , saye rindu gelak tawa awak >,<



Sunday, 13 May 2012

Kisah Seorang Sahabat #2

lokasi : bilik beradu.

sedang leka menikmati Dabel Date, handphone berdering..
berlari mendapatkannya tapi sayang mati di pertengahan..
celaka..
miss call saje..rase mahu bunuh saje sipemanggil sebab die
dah ganggu kosentrasi aku bersama Dabel Date..
ouh kau rupanye sahabat..
yeayy, aku sedang dirindui oleh pembuat miss call itu tadi..

apa lagi mahunya pun aku tak tahu..
jalan terbaik adelah call balik..

aku : mahu ape lagi seyy?
dia : aku nak tanye ko sumting ni..
aku : amenda? (bunyik yang agak kasar disitu, takpe, dia dah biasa)
dia : ko still dengan Asyraf lagi ke?
aku : ya..still lagi dengan dia..knape ek?
dia : kalau kau tetibe break dengan dia, ko akan datang kat aku balek tak?
aku : hah? aku rase tak kot..takkan nak patah balik plak kot ?
dia : ouh, kalau macam tu ko teruslaa dengan dia, aku dah taknak tunggu ko lagi da..
aku ; whatt? sejak bile seyy ko cakap nak tunggu aku? then maksudnye selame ni ko tunggu aku? 
dia : yelaa gilee, kan aku da penah cakap aku akan tunggu ko.
aku : sumpah aku tak penah tau pon ko tunggu aku seyhh..yang aku tau, ko penah tinggal aku macam tu je dulu..
dia : da 8 bulan kot aku tunggu ko, slame 8 bulan tu laa aku tolak sume pompuan-2 yang nak kawan becinta dengan aku..tapi da lame sangat, tu yang aku tanye ko..
aku : takpayah laa ko tunggu aku lagi, ko teruskanlaa idop ko dengan orang lain..mungkin lebih baik..
dia : tapi kite tetap kawan kan? jage diri kau baik-2 taw gemok, jage bf kau macamane kau caring kat aku dulu..aku sayang kau..
aku : tacing. ciot ko cakap aku gemok. kite tetap kawan sampai bebile wehh. 

sahabat,
terima kasih untuk detik-2 indah yang pernah kau bagi aku dulu..
kite tetap akan jadi sahabat sampai bebile..




Thursday, 10 May 2012

Program Nilam thekucas


Dengan kesihatan yang kejap ok dan kejap tak, aku berjaya
gak mengkhatamkan 4 bijik buku nii..finally..



takpayah nak suke suki sangat sebab 4 bijik buku ni lom abes lagii..
da macam program NILAM da...
padan muke aku sebab beli banyak-2..
takpe..bace slow-2 genapkan sampai end of this month..
nanti takdelaa rase ternganga sangat tunggu gaji semate nak grab buku baru kann..

#cuaca da malam, mate da rabak, hati suruh tido . nafsu cakap jangan, sebab malam ni malam jumaat . 
ok paham..kene manje-2 geli-2 ngan budak gemok kite dulu..

selamat malam dunia :D

credit to : LejenPress & Gobok Buku yang ohsem.

Wednesday, 9 May 2012

#AWAK


awak..saye beli buku baru lagi..ouh i mean kali ni saye beli zine..
awak..buku ni best taw..suweet sangattt..
saye bace buku ni dari awal asyik tersenyum je taw wak..
awak..buku ni pasal pengalaman someone time die becinta time kat kolej dulu..
macamane die kenal awek dia, camne die usha awek die, then diorang stat sms, gadoh-2 manja..
semuanye pasal die dan kisah cinta die..
cite die macam same je ngan cite kite taw wak..
so saye rase tak rugi dapat beli buku ni..
dan saye dah abes bace dah ponn..



#awak..kalau awak nak tau, saye selalu berdoa supaya Allah dengar doa saya untuk hidup sampai bebile dengan awak..

Tuesday, 8 May 2012

cicikemaraway kat Desaru

Assalamualaikum ;DD

weekend ari tuh time Wesak Day sempat pegi berkelah secara kecil-kecilan kat Desaru..
malas nak cakap bebanyak, tengok gambar je la ea..

^_____^



kat sane, kami stay kat Damai Beach Resort..1stime jejakkan kaki kat sane..
and 1stime jugak jejakkan kaki kat Desaru..sangat kesian..name je duk JOHO kan..
Desaru pon tak penah jejak..bukan ape, cuma tak berminat nak melawat tempat-2 yang ade pantai senanye..
tekejot dengan design bangunan resort ni..
sebijik macam Campus UiTM wehh..banyak gilee pintu die..
dari ujung situ sampai ujung sane..panjangggg woooo...
#jakon.



lepas check in rehat-2 sume, awek-2 laen ajak berjalan mensusuri pantai..
hukhuk..layankan je laa..
jalan daripada ujung sampai ujung sane...
aku sekerat jalan je..sebab tak suke jalan atas pasir pantai..
kaki asyik nak terbenam je..demmm..



sambil mensusuri pantai, sambil photoshoot laa..
perkenalkan photographer kite pada hari tu..
Canon DSLR kat leher, dressing ala-2 photographer berpengalaman..
posisi badan pon kene seiring dengan objek yang diphotoshoot ok..
posisi baring je beliau tak buat..ko ade?



nampak tak belon besar ala macam belon udara kat atas tu?
actually belon tu terbang atas bantuan bot..
awek-2 ni punyelaa semangat jalan sampai ujung semata-2 nak naek menatang ni..
tapi sampai sane harga satu kepale RM100..mak aihh..
pusing seround kat laut tu je kot..
bukan pusing satu KL ponn..mahal nak mampuih..
lalu dengan muke kecewa disertai peluh didahi, awek-2 tadi pun berpatah balik pulang ke jalan asal kembali..




lepas penat berBBQ dan kipas api bakar ayam, sume mate da rabak..
time ni sebelom tido..camera stand kat tripod, self timer and capture !
macam-2 aksi ado..daripada sejuk beku kene aircond sampai bepeluh balek..
lepas penat, tarik selimut, bace doa dan tido..
tido tu cuma niat je..lpas 5minit bace doa sume, semua skali bangun dan carik makanan..
lepas kenyang barulaa nyenyak tido..ye dak?



time sblom check out..nikmatilah...terima kasih sebab membaca..saye dah penat..
piss off.

Monday, 7 May 2012

Kisah Hati


tanya same hati..
ape lagi yang kau tak puas hati wahai hati..
Sakit sangat diri ini melihat peel-2 manusia sekeliling..
kebanyakan manusia-2 tu semuanya plastik..
nampak indah hanya didepan..dibelakang Tuhan saje yang tau..

sudah-2 laa wahai hati kesayangan..
dibiarkan saja mereka..mengapa perlu menyakiti diri sendiri memikirkan mereka yang sejak azali sudah memang begitu..
Tanam pada diri supaya jangan jadi seperti mereka sudah mencukupi..

tanya lagi sama hati apa yang kau tak puas hati sangat..
katanya, aku saket dengan manusia-2 yang tak pernah bersyukur dengan apa yang diorang ada..
bila dah ada yang ni, sebok mau yang tu..
sampaikan hak orang laen pon mereka mau jugak..

wahai hati..
itulah sifat manusia yang sedang femes skang ni..
takpayah la kau nak rase pelik sangat..
aku cuma mampu pujuk kau supaya selalu laa bersyukur dengan apa yang kita miliki..
tak payah nak ikot orang sangat..tak perlu nak beriri hati sangat dengan orang lain..
masing-2 kan ade rezeki masing-2..
tak semestinya mereka selalu di atas..Allah tu kan Maha Adil..
Dia tahu apa yang terbaik untuk hamba-2Nya..

Hati berkata lagi...
aku slalu berharap agar dia ada dihari-2 yang aku lalui..
tapi aku tau tu cuma sekadar harapan saje..
aku tak tau samada aku perlu teruskan harapan aku atau hentikan saja..

wahai hati kesayangan..
tak perlu kau mengeluh lagi..
kuatkan dirimu, tabahkan dirimu..
teruslah kau berharap pada dia yang kau kasihi selama ni..
teruslah berharap agar dia akan selalu berada dihari-2 yang kau lalui..
dan kau juga perlu berharap supaya dia sedar harapan kau itu dan moga dia akan selalu berada di hari-2 yang kau lalui..
Allah sentiasa mendengar doa hamba-2Nya..

Tentang Rasa





Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Wednesday, 2 May 2012

Mutiara Kata ; Luqman Al-Hakim


saye rase saye dah jumpe orang tersebut..
orang yang pabila saye buat die marah, die hanye sabar je..
dan sentiasa berusaha untuk buat saye tersenyum..
Terima Kasih Tuhan sebab temukan saye dengan die..
Moga die milik saye selamenye..amiiinnn..

Wordless Wednesday


Tuesday, 1 May 2012

K O S O N G


Betol kate orang...
Sahabat lagi penting daripada teman wanita..
Tapi tak semua orang tau..
Teman wanita satu-satunya orang yang dicari kala mereka kesunyian dan kesusahan..
That was called a man..

Kenape tak carik sahabat-sahabat yang selame ni kau agungkan ?
Kenape tak meminta tolong daripada mereka ?
Ouhh..malu...
Ade lagi rupenya kau perasaan itu..
Tapi kau lupa kau ade perasaan yang namanye keji waktu kau tinggalkan aku keseorangan kala kau Bergembira bersama sahabat-sahabat terhebat kau kononnya..
fuckoff..

Hari ni...
Aku dah penat nak kejar kau si lelaki..
Aku dah malas nak terhegeh-hegeh lagi..
Kau langsung tak nampak semua tu..
Mungkin kau buta...
buta segala-galanya...
Atau kau patut diajar tentang penghargaan..

Jangan cari aku lagi kalau kau rasa aku hilang...


RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com

Salam 1 May kengkorang ;DD

Sempena hari Buruh nii, wa nak join GA lagii..
weehuuu~~
manelaa tau ade rezeki lagi kan menang...aminnn..

GA anjuran akak LidaRahim yang sediakan hadiah best - cash sebanyak RM150 :

 Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai

 Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai

 Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunai

Hadiah Saguhati x 10 orang

korang mau join tak ? meh klik sini.
meh ramai-2 join GA kak LidaRahim nii.
piss off.