Saturday, 28 April 2012

Hari Membahan PutriRabiatulAdawiyyah

Salam Sabtu dan Salam Saa..salma..salbiah..salmi..ppffftttt~~ 

ari ni adelah hari untuk membahan budak yang benama PutriRabiatulAdawiyyah..
ok, jangan salahkan aku sebab buat-2 menatang ni sume..
tapi sila salahkan tuan punye badan, die punye meroyan yang buat kami jadi macam ni..
tak tahan tengok aksi yang ditampilkan, tindakan yang perlu diambil adelah snap picha gile meroyan beliau..
lpas snap, post kat pesbuk trus..padan muke beliau..
hahaaa...


1st - gile pakai ribbon beso gedabak tu kat kepala..pastu jalan satu opis dari bawah sampai keatas, konon2 ngah project runaway..sangaattttt...


2nd - hak ni KakEja yang edit..hahaaa..ko wat aku bedekak laa Putri..

papepon, ko tetap chumel..chumel sangaatttt
*mata ke atas, tangan kat bahu*
piss off  ツ

Nea Flerida's Birthday Giveaway :)

Holaa peoples ;DD


Selamat Hari Lahir awak, moga panjang umur murah rezeki & may happiness will be yours ^,^

anda pun nak wish jugak ? klik je sini.

(✿◠‿◠)

Friday, 27 April 2012

Free for Over 130 Astro Channels


Salam Jumaat peoples ;DD

*idong kembang kuncup*

pasni tapayah kluar uma, dok uma ngadap tivi je..oyeaahhh..
thanks ASTRO and congrats for Top Best of the Best Brand Award at the Putra Brand Awards 2012.
 
piss off.

Thursday, 26 April 2012

Khamis dan Penat Bekerja

Assalamualaikum ;DD

*korek idong*

hari ni hari Khamis malam jumaat, tadi kat tempat keje ade audit..
aku tak terlibat secara langsung..tapi aku tetap gak nak bilang aku terlibat..
da 2 ari aku kene call cab untuk auditor-2 tu sume balek hotel..
ye, aku memang da terlibat..kalau aku takde, diorang takboleh balek naek cab..
seee? aku memang terlibat..

rase penat sangat siang tadi bekeja..banyak ke keje aku?
banyakkkkkk sangaattttt *mate ke atas, tangan kat bahu*
chief aku cuti ari ni, dengan kunci gobok die tak tinggalkan tuk aku,
so, keje-2 aku sume tertangguh..jangan salahkan aku, salahkan die sebab tak tinggalkan kunci..
sajela tu nak uji kebijaksanaan aku carik keje-2 kebajikan yang laen..
tapi ari ni aku malas nak wat keje kebajikan, so dari pagi dok menetap depan pc saje..
bile ade boss lalu, aku wat-2 bz update itu update ini..
bile boss dok blkg aku, aku merayap pegi meja orang laen..
orang laen pon same gak senanye macam aku..sumenye mood audit..
bile lagi nak rase tak kene kacau kan..time ni je laa..sebab..
boss-2 beso sume sebok layan auditor nak tu nak ni..

konklusinye adelah..aku sangat penat bekeja ari ni..sumting yang aku blaja adelah, penat takde keje lagi penat senanye daripade penat yang banyak keje..fulstop.

Thursday, 19 April 2012

Cerita Bergambar #2

Hey ho Khamis ;DD


car sticker daripada Lejenpress..berbangga jalan di jalan raya..I AM LEJEN der..


finally my ROJAK da sampai..penat carik menatang nii..

sangat sedap dimakan begitu saje..dapat daripada kakYna mase bufday beliau..sape punye bufday tah sbenarnye..

how to save water..ohsemm..lokasi : city square, jb.
mukasurat 142 ; sengih kerang - linglung . super duper ohsem .

end..piss off.

Wednesday, 18 April 2012

Selamat Pengantin Baru, Ieza !

Assalamualaikum ;DD


cantek tak cantek tak..hehe . sila jangan puji sebab boleh jatuh riak nanti :)





picha kat atas ni adelah pesent untuk cik pengantin..
lepas siap, print out and then letak dalam frame gambo saiz A4..
selaen dapat menjimatkan wang yang memang takde langsung dalam kocek,
ia juga adelah idea baru yang memang super duper jimat..sebab..
editing online kat opis..intenet adelah free..
print pon free gak..ofis made..kertas pon same gak laa..
mintak free-2 daripade bebudak opis..
mekaseh kepade si pemberi sumbangan..you know who you are..








selamat pengantin baru Ieza dan Paan..moga bahagia sampai ujung nyawa..
#ohsem doh wedding cake mereka..jeleshh.

ini bukan pengantin...langsong takde seri pengantin kat situ..beliau adelah tuan punye belog yang pipinya tak mancong dan idongnye tersorong2..ohsem2..piss off peoples ;D

Tuesday, 10 April 2012

Menang GA lagi ! #2

Assalamualaikum ;D

Hari ni aku rase sangat gembira di hati..
pepagi buta masok opis ngadap komputer..
log in silentboneka then check munirahcheahmad punye blog lepas nampak entry baru..
cik munirah da senaraikan name pemenang GA beliau..


1st place adelah 76..betuah betol no 76 tu kann..
10 saat kemudian....
whatttt??!! 76 ??!! OMG..bukan tu aku punye ke?
ok2...chill2...rilex der..double check balek..



alhamdulillahh...syukur sangat-2..ini adelah kemenangan kali kedua aku..
congrats silentboneka..rezeki...
sebenarnye sdikit sebanyak terubat gak rase kecewa aku sebab kalah GA 
WawaAbdullah ari tuu..dahlaa hadiah GA cikWawa tu best-2..
thanks pade cikMunirah sebab anjurkan GA tesebot..
thanks pade random.org sebab pilih no 76 !

#senyum sampai ke telinga orang sebelah ^_____^

Sunday, 8 April 2012

Selamat Pengantin Baru, Awak .

fuhhhh fuhhh... #tiup habuk kat belog yang berhabuk . 

ari ni ari ahad..yes sunday..tak tau antu mane yang da merasuk aku ari ni..
pepagi bebute da bangon untuk mengadap bilik yang besawang dan berselerak macam kapal karam..
#bukan takat blog je berabuk, bilek pon berabuk gak..demmm..
bukan malas ouke, cume tade mase je nak besihkan, biase laa mase-2 yang ade dibuang begitu saje..
hewhewhew ;D

lepas bepenat lelah besihkan bilik ngan abah, knape abah turut serta dalam pembersihan bilik aku ?
sebab abah ditugaskan untuk merepair papan yang da melendut (means ape ekh? lebeh kurang macam gelebeh laa kot) gilee kat bilik aku ni..
nak pijak pon kene pikir 86 kali, takot roboh teros..maklumlaa umah papan..lpas pnat kemas bilik, 
aku teruskan dengan aktiviti biase aku pade hari ahad..iaitu lepak depan tibi..

ngah syok lepak depan tibi ngan mama tersayang, pakcikDollah datang anta kad jemputan..
dok kampung camtulaa adat die, sorang wakil macam AJK kampong akan pegi bagi salam
dari rumah ke rumah dalam kampong tu untuk bagi sekeping kad jemputan..
besar pahala pakcikDollah tu kan..

dapat kad, mestila bukak dan bace sape yang kawen kan..
mama pon bacelaa name pengantin..blablablaa..
demm..name pengantin laki macam aku knal je..alaaa, maybe name same kot..
biarkan saje..

aku bukak lagi skeping, mase bace page depan leh chill lagi,
bile bukak page dalam..sah lagi sahih serta terang dan nyata..
due tiga kali gak laa aku bace name die..
memang aku kenal budak nii..ouh sori, ayat salah..
aku penah kenal budak ni satu mase dulu..
pheeewwww~~ #tarik nafas dalam-2 dan panjang then lepas.



yeahh, tade ape yang nak dikatekan melainkan ucapan tahniah weh..
moga kekal sampai ujung nyawa..
22 april ea..tak silap aku 27 april bufday ko kan..kuat ingatan aku..
phewww~~ #sedang tabahkan ati..hukhuk..

Monday, 2 April 2012

Siape Lebih Penting




\






#hate this feelinggg...menci menci menciiii !!! rase dipinggirkan..memang da tak penting langsong la..
#sighhhh selame setahun.huh.

Rahsiakan Pertunangan

Assalamualaikum 


#tengok gamba pon da paham kot..hehe..kemalasan menaip yang melampau..

#papehal pon tabek spring kat abangLong aku sendiri, sebab majlis tunang die cume mama, abah ngan atok je yang pegii..dat was called pertunangan dalam Islam..and i will do the same soon..insyaAllah..

konklusinye, lebihkan kepade hukum syarak, bukan lebihkan kepade KATE ORANG..
mekaseh..