Tuesday, 27 March 2012

SANGAP

#menyangapkan dirii (i mean menguap)



current mood : malas
cuaca luar : ujan lebat campor angin kuat...huuuu~~
keadaan fizikal : mate stim nak tido..phewww...

konklusi : pedulikan keje-2 yang perlu dibuat pastu online + editing gambo..opis nii memang bapak aku yang punye..malas nak kecoh-2..riak lak nantii...hewhewhew..

piss off.

Wednesday, 21 March 2012

Wordless Wednesday

Heyy ho peoples ;DD


we got FIGHT last night..


but i realized, dat was my FAULT


SORRY is da best way...

thanks for being my SUPERMAN


Sorry for my bad..saye akan ulang lagii esok lusa..jangan risau..
sebab saye tau awak akan pujuk saye balek even saye tau saye yang salah..
piss off.

Tuesday, 20 March 2012

Rumah Baru untuk SilentBoneka

Assalamualaikum ;D

camne rumah baru? ok tak? saje je tuka-2 sume, sebab bosan asyik pandang bende yang same je..na jugak merasa rumah baru yang simple tak brape nak colorful sangat..hehe..bukan takat umah baru, dengan header-2 skali tukaa baru..tetibe malam-2 yang sepi nii idea datang plak...mekaseh kpale otak..awaklaa segale-2nyee..i'm proud to have you..hewhewhew..



nak tido..rase ngantok sesangat..maybe sebab smalam takleh nak tido sangat kot..slamat malam semue orang..sweet dreammss ;D

Saturday, 17 March 2012

Sabtu Malam Minggu

r i n d u


how i wish u know 

Buku FiXi

salam sabtu korang ;DD

smalam KITAB TERFAKTAB #1 saye sampai..sangat tekejot sebab tak expected ponn sampai smalam since check status order kat LejenPress still hold lagii..balek umaa bukak plastik poslaju tros plesing depan camera laa...hewhewhew...

jeles tak? finally saye dapat buku nii..tak tau plak senang sangat procedure die..kalau tau, dari dulu da grab da..


yes..sejak dua menjak nii (since kocek kering) saye kemarok beli buku fixi..kirenye KITAB TERFAKTAB #1 nii 2nd collection..1st collection adelah KOPI (lom abes bace lagii kottt)
                                          






ni sumenyee Lord Zara punye pasal laa..sebab die laa aku beli buku-2 ni sume..padahal aku memang tak bape nak minat bace novel ponn..bagi aku novel = satu bende bacaan yang kite kene pikir and imagine bile kite bace..demm..menyusahkan kott..layan novel-2 underground lagi syok kot..sebab no bahasa ibunda..dan tade kate ganti keje yang sgt complicated..

aku suke stalk blog die pastu bace tulisan die..sumenye aku minat..and baru arinii aku tau yang umo die sebaya aku..padahal da lame gak laa aku stalk kann..demmm..untunglaaa muda-2 (muda ke?) lagii da ade bakat gilee best camtuu..

bile aku bace buku KOPI tu, aku pun rase macam nak sangat minom kopi..gi dapo bancuh kopi even sedar yang diri nii memang xleh telan kafein..ni sumenye sebab sume fixi dalam tu adelah berkenaan KOPI..hee..yeahhh..bak kate cikguZara - kafein merangsang adrenalin aku..

piss off.

Thursday, 15 March 2012

Whoaaa !

heyy ho peeps ;DD

hurr bosangg...ingatkan kat opis je bosann..
balek umah pon same gak bosanggg..
ari ni balek kul5..tade OT today..
balek awal ingat na basoh baju..tapi tak boleh pongg...
sebab ari nii turn mama basoh bajuu...
lupee ari ni ari kamess...memang turn mama ponn...
#sighsighsigh..tetangguh lagi laa keje akuu..

ni laa ibaratnye muke kusut aku ari nii..kat opis tadi, for the whole day aku rase aku memang tak wat pape keje, kalau sape yang nampak aku bz tu, aku senanye tak bz ponn..aku saje-2 je wat-2 ade keje..padahal i'm bz for nuthing..hewhewhew..

bile da bosan...ade je laa benda yang da merasuk dalam pale otak aku nii..
alang-2 idea da mai, ape lagii...terjemahkanlaaa...
dan hasilnye...

..............................................................................







hahhhh..nampak tak?da kate da...hah, jangan muntah jangan muntah...
cover-2...jangan kecikkan ati aku dengan muntah korang tuu..

ouhh mennn...kool takk ?
kakak Yana bilang chumel..thanks kakak...
aku memang suke wat bende-2 yang chumel camni senanyee..
tacingg weehh kalau aku dapat bende macam nii..
untunglaa kalau aku dapat kann..
tapelaaa..yang penting aku da wat orang laen happy..

#loveloveloveMuhammadAsyraf

piss off.

MENGANTOK


lokasi ; tempat keje 
job scope ; menganga buat-2 tade keje, padahal keje belambak
mood terkini ; mengantok tak ingat sesape

Monday, 12 March 2012

10 Pasal Perempuan yang Lelaki Patot Tahu

Salam semua ;D

Ramai lelaki yang tak brape nak paham pasal pompuan taw..slalu je salah anggap pasal pompuan, kate kite gitu laa, gini laa...da tak paham tu buat je laa care tak paham...

hah ni amek 10 benda pasal pompuan yang laki kena tau..kalau tak tau gak, tak taula camne..


1. perempuan apabila dia kata "takde pape" sebenarnya ada pape, dan bukan tidak mahu dikongsi, kalau anda nak tahu, anda perlu tahu cara untuk memujuknya, salah pujuk, lain yang jadik. yeahh, yang ni aku slalu buat, dan macam biase Acap akan naek angin kalau aku cakap takde pape..hakhak..da biase da kene marahh..
2. perempuan memang sukakan pujian tetapi tidak tahu cara untuk bereaksi selepas menerima pujian, senang cite, mungkin sebab malu tapi mahu kot. 
3. jika seseorang perempuan itu sudah jatuh cinta dengan seseorang lelaki, maka hanya lelaki itu sentiasa ada di fikirannya even waktu tu dia sedang dengan lelaki lain.
4. perempuan akan mencair sama seperti larutan aiskrim apabila lelaki yang dicintainya merenung tajam ke dalam matanya.
5. beri masa kepada perempuan itu apabila anda menyakiti hatinya, supaya dia dapat bertenang sebelum anda meminta maaf, kalau anda terus sahaja meminta maaf kepadanya tanpa memberi sedikit ruang kepadanya, silap2 ari bulan, makin bertambah marah dia kepada anda...tapi yang ni, bergantung pada perempuan jugak, kenali perempuan yang anda cintai tu jenis yang mcm mana.
6. senyuman seorang lelaki adalah sangat bernilai kepada seorang perempuan, jadi, jangan sembarangan senyum kat mana2 perempuan, takut disalah ertikan 
7. apabila seorang perempuan mengadu dia dalam kesedihan tetapi tidak menitiskan air mata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hati.
8. perempuan senang meluahkan apa yang dirasanya tetapi bukan secara terang-terangan, mereka biasanya pandai meluahkan dengan cara yang berbeza sebagai contoh melalui muzik, lukisan, tulisan atau sebagainya kerana itu adalah cara yang termudah...tugas anda sebagai lelaki, merungkai kod tersembunyi di dalam hasilannya.
9. ucapan "hi" atau "selamat pagi" sudah cukup membuatkan perempuan bahagia sehingga ke malam, tapi kalau anda memang tgh bergaduh dengannya, mungkin ini tidak membantu, hehehe...lagi menyakitkan hati kot.
10. apabila orang yang dicintainya memberikan respons positif semasa di awal perkenalan, perempuan biasanya lebih bersikap acuh tak acuh walhal dalam hati, dah berteriak kuat2, kalau duk hostel, kompem tak sampai 5minit, satu blok dah tahu kisahnya...ini satu lagi contoh malu tapi mahu.

# bersyukur sebab dapat kenal sidia..sidia yang slalu memahami..slalu ade kat sisi time senang, time susah, time ktawe n time menangiss..cume aku je yang slalu buat prangai sendiri..mekaseh awak..lovelove..piss off.

kawen sane sini

Heyy Monday Blues ;DD

entry ni patotnye aku taip smalam..tapi akibat malas yang betimbun-2, so tebengkalai laa sampai laa ni..
ari ni, tetibe macam rajen pulak na update..hewhewhew..
smalam adelah ari tuk aku pegi ke kenduri kawen saje kot ;DD


ok da siap present tuk pengantin..adiah untuk Encik Ariff Titan..
tapi sori ye encek Ariff sebab ta dapat attend wedding awak..
so, present ni kite akan kirim kat abang-2 technician nanti ye ;D

sbenarnye ade 4 jemputan, tapi aku cume attended 2 je..
due-2 kat dewan, aku attended dedue bukan sebab lokasi die kat dewan..
tapi sebab aku kene ikot mama ngan abah..
da lame kot ta kua satu family macam nii..

malas na tulis pepanjang..jom tengok gambo je la..

yeahh..pelamin die cun an..mahal wehhh...untunglaaa kann..


ni adelah MC mase tu..aku bukan ape, cume na plesing bulu ayam yang panjang kaler putih
atas kepale die tu je..lebat kann..mekaseh abg MC sbab layan saye..siap buat peace lagi taw..

ok..ni adelah muke tuan punye blog sbelom ke majlis..rambot srabai dan eyebag yang sangat
terokk..kan kan..the ugly me..

# slalu kalau pegi kenduri kawen ngan mama, sume makcik-2 mesti tanye mama aku ni da keje ke? sekolah tingkatan brape ? pastu sume pakcik-2 akan tanye kat abah pasal adik..diorang tanye, ni ke anak kau yang kawen ari tuu? hahaa..konklusi ? sila buat sendiri ye...hewhewhew..

Wednesday, 7 March 2012

munirah che ahmad - first giveaway

whoaa peeps ;D

da lame plak rase tade entry pasal GIVEAWAY nii..
tadi mase jenjalan, nampak plak Cik Munirah Ahmad punye GA,,
so ape lagi..joinlaa..


uols mau jugak ? meh JOIN sini meh..
moge bejaya semua ! (^____^)

Tuesday, 6 March 2012

Salah Sendiri Sorok Dalam Kocek

JANGAN JADI..

"Ayam yang berkokok tetapi ekor bergelumang taik !"

Aku benci orang macam nii..orang laen punye salah, 
die sebok dok canang satu dunia..
macam orang tu da wat kesalahan MEMBUNUH je..

TAPI...

bile die punye salah, die wat dang je kann..
pastu tetap nak tegakkan lagi yang die memang betol..
F*** O** laa wehh..

AWAK..

tapayah nak tuding-2 jari sangat kat orang laen taw..
awak gi kedai, gi beli cermin besa-2..
pastu awak tengok muke awak kat cermin..
mekaseh.

#aku jenis orang yang ta reti nak betah, tapi setiap kali someone tu salahkan aku untuk bende yang aku tak buat, aku cume redha dan bedoa dalam ati "Allah je laa yang dapat membalasnya"...sapelah aku ni nak hukum manusia..pedulik ape orang nak kate aku bodoh ke ape, mak bapak aku tak penah ajar aku macam tu..mekaseh mama, mekaseh abah.

Sunday, 4 March 2012

Kisah Seorang Sahabat

Salam Ahad semua ;D

Hari ahad yang membosankan...tade keje tuk dilakukan..
hanye tau melepek je kat atas katil nii..
lepas lunch, pe lagii beradu laa..kononnya qada' tido tuk seminggu..
betol-2 rehat aku ari nii..
bangun tido tengok-2 ade banyak miscol ngan msg..
bukan aku tido mati, tapi habit aku yang suke silent hp..
miscol ngan msg semuanye dari orang yang same..
sape lagi kalau bukan Acap..da balekla tu..sebab tu baru nampak batang idung..
kalau da namenye besantai lagi kat court badminton ngan futsal,
haram susah gilee nak nampak batang idung..

mase cakap-2 ngan Acap, kawan aku plak call..
tapi sori kawan, aku bukan sombong taik kucing tanak angkat col ko,
tapi mase tu aku ngah engaged ngan Acap..gilee ke pe na matikan tibe-2..
10 ari 10 malam pon tak abes lawan mulot betengkar nnti..

lpas aku ended call dengan Acap aku message kawan aku tuu..
maybe die tengah rindu aku..
sebab agak susah nak nampak name die kat hp aku..
na tunggu aku call ? malaslaa..
ye btol, die memang tengah rindu aku..
thanks kawan sebab rindu kat aku yang tak seberapa nii..

lpas kiteorang putus sahabat kejap ari tu, die trus diam..
tapi 1day aku try msg die just ucap gudnyte...yuh maybe aku sedang teringatkan die time tuu..
then 2days after, die msg aku tanye kabar smpailaa skrg ni..
kalau ade pape, die akan msg aku..

tadi kiteorang cite about our past dan kehidupan sekarang..
aku salahkan die sebab tinggalkan aku dulu sebab orang laen..
die plak bilang aku salah paham..
die salahkan aku sebab tak tunggu die..
sorilaa wehh,
kalau ko betol-2 sayangkan aku, ko takkan tinggalkan aku untuk orang laen kan?
biar je laa..
bende da lame..

aku ingatkan die dah happy skarang..
tapi die cakap tak..die soh aku tanye mak die camne keadaan die skarang..
die bilang lagi yang die malas da nak percaye cinta..
yuh..maybe die kurang tersenyum skarang macam die senyum dengan aku waktu dulu..
MAK die je yang tau..
yuh, aku rindu mak die yang kuat berceramah tuu..
miss you makcik !!
cinta wat die saket..kesian ko kawan..
dari dulu sampai skarang..nasib ko same je..
 
tapelaa kawan..maybe aku bukan orang yang bisa wat ko happy spanjang hayat..
but aku leh jadi kawan kau macam dulu balek..
aku leh dengar semua masalah-2 ko camne aku wat dulu..

janjilaa yang kite akan trus jadi sahabat sampai bebile..
thanks sebab percaye kat aku, soh aku dengar cerita-2 ko tadi..
lagu aishiteru jadi bukti kite penah besahabat dulu..
piss off.

Friday, 2 March 2012

Hate peoples .


ye aku ngah stress..
fed up dengan keadaan sekeliling..
dengan manusia-2 yang selfish and fakes..
macam ciiii...

bile da stress macam nii, Acap laa slalu jadi mangsa.
sori awak...tade niatpon nak lepaskan kat awak..
tapi awak sorang je laa tempat mengadu suka duka saye wak..
mekaseh wak... 


HATE FAKES

Thursday, 1 March 2012

Nak Hadiah !


heyy peeps ;DD



hahaa, title entry yang bongok..
rase macam da lame je tak dapat adiahh..
tade sape ke yang baek ati nak bagi kite adiahh..
alaaa...tak kesahpon adiah pape, tapi kalau boleh nak yang best-2 (demand gileee)
sape-2 yang terbace entry ni pastu ade niat nak besedekah ke pe,
dialu-2 kan laa...senang je, beli adiah pastu pos kat kite..
hewhewhew ;DD

tak kesahla ape orang nak cakap..
kite memang kemarok nak adiah sangat nii..
so pelissssss...

#saye memang muke tak malu pongg..