Monday, 30 January 2012

LOSER.

Heyy ho,

ari ni aku on leave..demam..
sbenarnye aku pon da tade ati da na keje kot..
slepas kejadian babi-2 tu dok mengata aku..
sedap je hang dok mengata aku naa..
mentang-2 da senang, sedaplaa ko mengata aku..
da memang care aku keje camtu..ko kesah ape?
aku tak bagi kerjasama? then kalau aku inform kat HOD's pon,
ape je korang leh buat FUCKERS? 
paling bangsat pon korang cakap, 
"you settle laa sendiri...benda-2 kecik ni jangan btau kat i"
korang tu bagi kerjasama laa sangat kannn..
tapayah nak tunjuk pandai sangat laa..duet ko dapat tiap-2 bulan
tu sume, hasil daripada keringat kiteorang..ko tau ape?
ko tak tau pape...sebab ko BODOH laa LOSER !


Awak...

awak....
maaf andai saye yang bersalah..
maaf atas perbuatan yang tak disengajakan..
maaf jika saye yang tidak memahami..
maaf jika saye yang terlalu pentingkan diri sendiri..
maaf atas maki hamun saye..

awak...
kegembiraan saye..
teman gadoh saye..
tempat mengadu masalah saye..
orang kedua terpenting slepas mama saye..

awak...
due minggu saye tunggu awakk..
awak demam lame...sminggu lebih..
bile awak baek, awak ade training futsal...
macam biase jumaat, sabtu ahad saye sengsorang wakk..
awak ta penah tanye saye ponn..
pagi isnin langsong awak tak tanye saye sehat ke tak..
bile saye text awak, awak memarah saye..
saye da tak diperlukan lagi ke wakk?

awak cakap saye tak pernah nak faham awak..
sumpah saye sentap...slame ni saye tak faham awak laa ea?
ok, pasnii saye taknak langsong amek tau psal awak, taknak langsong faham awak..
takpayah fikir pasal saye andai saye ni hanye satu beban sahaje..

Terima kaseh awak.

Sunday, 29 January 2012

Demam.

Peeps,


bersin non stop.
kpale wenggg.
hingus laju kuar dari idung.
#time-2 demam macam ni, aku merengek sebut name mama je laa...
naseb baek ade mama..
maaa....kpale sakeettt...picitkan maaa...manje kann?
hewhewhew..piss off.

Hasrat Tercapai Akhirnya.

Sunday mornings..


akhirnyee tercapai gak ape yang aku mengidamkan slame ni..
meatball bolognese pasta made in pizza hut..
da lame da senanye na makan ni, sebab ari-2 nampak kat
channel 706 food network asia..
thanks to Shima ngan Putri sebab ajak aku makan smalam..
and big thanks pade Kak Eja sebab blanje aku...
#big hugss....piss off. 

Friday, 27 January 2012

Dodol Made in Ganu.

Hohoi korang.

Hak ni kawe na cite, siang tadi kawe makang dodol..dodol bukang sebarang dodol..dodol impork dari ganu kite...kite tengok penyu teloq..errrkk. Kak Eja hok balek dari becuti pantai timur bawok dodol kat opis..pelik deh peking dodol ganu..tapi raso dio totap raso dodol. ore da banje, kito telang je laa kan..

hok ni laa rupo dodol kite makang tadi..pelik kang?

kawe ingat dodol die panjang macam otak-2, tapi bile kawe bukok hok ni je saiznyee..tapi yang amazingnye, dodol tu dak melekat kat daun nun..pehhh senang nak tarikk..pape pong, tengkiu pade kak Eja sbab bagi kawe makang dodol made in ganu..kawe rindu ganu dehh..da betaung dak gi ganu deh..hahaa..piss off.

# maaf andai ade tersalah maksod dalam kate-2 di atas. mekaseh.

Kasot futsal untuk yang tersayang.

Malams anda.

Malam nii encek pelangi ade training futsal...
orang da baek demam, futsal saje laa kann..dengan kasot baru lak tu..
untunglaa orang ade kasot baruu... ^____^
 


Slame ni awak slalu mengadu kat saye yang kasot awak da burok kann..
na maen dalam ujan pon xleh sebab da licinn..
lpas dapat adidas sala ni harap-2 awak leh maen lincah-2 taw..
jage elok-2 kasot tu macam awak jage saye taw taw.
winkwink

Happy Bufday Mama.

Heyy ho peeps,

status fb pada 25th January 2012

25th January 2012 ; happy bufday to my only beloved mama..moge panjang umo dan diberi kesihatan yang baek-2 saje. 25hb ni spatotnye aku da stat naek keje, tapi aku saje amek cuti sbab malas nak keje..kebetulan on dat day mama ajak kluar jalan-2 blanje barang dapo, so aku follow je laa..sbelom balek aku singgah kdai sat, belikan kek tok mama. da lame rasenye tak makan kek ramai-2.

gambar mangsa sbelom kejadian.

Mase potong kek, mama wish tuk cepat dapat cucu..then tros potong..aku pon nyampok uh, nape tak wishh owang kawen cepattttt....#sighhhh..hahaa, mama cakap aku ta boleh kawen dulu, sebab mama lom puas merase duit aku..yelaa maaa...next year wish owang kawen cepat plak k..#sighh lagiiikkkkk.

gamba mangsa beberapa jam slepas kejadian..
Ok..tang kek tu, bukan mama yang makan banyak, tapi abah yang makan hampir kesemuanye..macam bufday die pulakk..katenye biar dihabis makan, jangan dibuang..yelaa bahhhh.

Buat mama kesayangan hamba, slamat hari lahir..mekaseh sebab lahirkan, susukan dan besarkan owang sampai laa nii..saaayanngg mama banyak-2. #big hugsss

Wednesday, 25 January 2012

Tuesday, 24 January 2012

For someone i love most .


Terukir Di Bintang - Yuna

Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu

Jika engkau minta satu dunia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Elmo.

Boleh tak kalau saye nak balik elmo niiiii ? r i n d u .

Picnik Will Be Closing .

Hoho Peoples.

Picnik will be closing? damnnnn. kalau picnik close, celah mane lagi aku nak edit gamba? ape seh masalah die sampai nak tutop-2 segale? Die tak pikir ke ape prasaan aku sume? Camtulaa kann, bile da maju sikit mulelaa tu lupe kat orang-2 yang selame nii naekkan name die..erkk.

Picnik ni banyak berjasa gak kat aku sbenarnye..stat lepas pc aku diformat abes and cs4 aku ilang sume, picnik laa jadi penggantii..tade yang laen lagi da slaen picnik..hahaa..sempena penutupan picnik ni, sume jenis function premium adelah free...yahooo ! boleh gune tanpa bayaran..slame ni hanye mampu pandang je function-2 berbayar nii..yeahhh.

Pasnii kene edit gune Photoscape ngan cs5 je laa..cs5? function pon lebih kurang macam cs4 tapi masalahnye aku da lupe sehh nak gunee..huhay, kne study baleklaa pasnii..gunelaa picnik dengan sebaek mungkin sebelom tarikh closing tuu..piss off.


 picnik  ; online photo editing software. best wooo.

Monday, 23 January 2012

Get Well Soon .

Hello Monday.

Happy Chinese New Year pada sesape yang menyambotnyee..tahun ni tahun naga, dragon ball ade 7 biji kesemuanye. erkk. Tadi petang call encik pelangi yang da demam seminggu, keadaan beliau still same lagi macam ari-2 sebelom nii..masih demam tapi rasenye da makin surut sebab die da boleh gelak-2 siap nganjeng-2 aku lagii..kalau sbelom ni, na becakap pon susahh sebab die sempot..jangan tanye aku die ade sempot ke sebab aku pon tak tau..heh.

Tengah dok lepak-2 tadi, aku berjaya edit satu gambo then inilaa hasilnye, slalunye lepas edit gambo Acap tolong kritik, tapi la ni die demam so tunggu laa die nak cakap ape nanti..kalau tak lawa macam biase die akan suroh delete..redha je laa.


Untuk encek pelangi yang dirindui, saye doakan awak cepat-2 sembuh. Nak awak jadi macam dulu balek, ketawe-2, gado-2 ngan saye, temankan saye sampai tertido..damn rindu sume tuu..macam da bertahun je kan padahal baru seminggu. gedik, hahaa. piss off.

I Got Lembu Nak Jaga .


Video yang buat aku bedekak sampai laa ni...layan banyak kali pon tak bosan doh...hahaa..piss off.

Weekly Summary .

Last entry tuk minggu nii sebelom beradu. Macam-2 kot yang jadik minggu nii...macam-2 gak berita yang aku tau..masalah tempat keje still in the 1st place..masalah laen memang tak boleh nak fight lagi daa...tapi aku macam biase wat dang je laa..smalam punye cerite, tapayah na carry forward ke ari nii..buat semak kpale otak je nak pikirr.

Lepas masalah keje, satu lagi masalah yang aku tetibe terpikir..kadang-2 rase aku ni sebatang kara je..samade mereka yang da buang aku atau aku yang menjauhkan diri..tapelaa, i know who i am and who you think you are? tak luak pon kott...as long as family aku yang sentiase ade kat mane-2 no matter what. 

Acap pulak da seminggu demam..risau lak akuu..kalau demam biase-2 tape gak, ni completed set ngan batok, selsema, demam ngan sempott..demam da terok sangat da tuu..makin kuruslaa kesayangan aku tu..cepat baek tau awak, kite da tade kawan sangat da nii...kite rindu sesangat na ketawe-2 ngan awak..awak tade, kite sengsorang je...cepat baek ea. ^___^

Malam nii tido macam biase tanpa suare sidia menemani sbelom tido..sob sob..hahaa, gedik. Gudnyte peeps. Gudnyte apple pie saye..piss off.

Sunday, 22 January 2012

moko.mobi

Slamat Petang wehh.

Tajuk entry petang ni adelah moko.mobi...penah dengar tak? hah, pade yang tak penah dengar tu, la ni nak habaq maii...moko.mobi nii khas tuk maxis user senanye, tapi la ni digi user pon da bleh xplore bende nii..function lebih kurang mcm social network laen, cume yang ni spesel die kite bole kick sesape je yang kite tak suke masok dalam kawasan kite.

ni aku punye account bile unline gune pc..menatang ni sbenarnye unline gune hp je..

Tadi malam aku pegilaa melawat room exkawan aku, then aku mengeluarkan kate-2 yang agak kesat gak laa yang boleh meruntuhkan rumahtangga beliau dan awek beliau. Tapi lom sempat awek die bace ape yang aku tulis tu, die tros kick aku. pehhhh...sentap doh..bile die da kick, means memang tak dapatlaa awek die bace ape yg aku tulis tuu and aku takleh na coment pape lagi da kat pic die tu..so maknenye diorang tak jadi break laa. ciss, rosak-2, rosak plan. #mokies yang kick mokies laen dianggap pengecot.

Terkilan sebab awek die tak dapat bace ape yang aku tulis...kesian awek die sebab bf die tak jujor ngan die..bio laa..tapayah na sebok-2 hal orang laen sangatlaa kot. Hal sndiri pon lom setel lagi. ade moko? add aku naa. nick ade kann..piss off.

Special Dedicated to Cik Pengantin .

Happy Sunday all.

22nd January 2012. Selamat pengantin baru tuk classmate aku mase kat poli dulu Norazura Hussein (sori kalau aku salah spell name ko). 1st of all, sorii sebab tak dapat datang hari bersejarah ko kawan. Tapi aku ade hadiah tuk ko, tadelaa semahal mane, cume entry ni aku post khas buat ko n suami.

gamba yang aku curik kat album cik pengantin. Selamat Pengantin Baru Zura.

Semoga tabah mengharungi hari-2 esok bersama suami tercinta. Moga berkekalan hendaknye hingga hujung nafas terakhir. aminyarabbalalamin.

LotsOfLove, FaraaKucas <3

Give Away Word Search .

Hello peeps .

Heyy ho, GA nii mengingatkan aku pada diri sendiri..hoho..lpas SPM aku tak tau nak watpe, aku gi kedai buku gi beli buku ni bebanyak..ari-2 laa aku melayan bende nii..tak sangka lak zaman skang still ade bende nii..so, bolehlaa aku layan bile bf aku bz dengan training futsal beliau..yeahhh.

- syarat nak join -
 Ucapan tuk diri sendiri - selamat join GA pastu menang, yeahhh. piss off.

Saturday, 21 January 2012

Kisah diSebalik Proses Tumbesaran .

Hello korang. Time lepaks kat umah tokmak ngan mama smalam, nampak bebudak skolah turun bas. Senang ati je, macam takde masalah. Hah, suke la tu dapat cuti panjang. Untunglaaa. Time-2 ade mud ni laa aku nak post pasal zaman skolah aku dedulu. Da tua la doh aku skang.

Stat dari darjah 1 sampai tingkatan 3 aku skolah kat Permas Jaya. Tade bende yang best kot aku rase. yang aku ingat, gi skolah balek skolah je. Nasib baek aku jadi orang laa kan skang. Mase tingkatan 4, aku dapat teknik. dok hostel. HOSTEL? mak aihhh, tak dapat jumpe mak bapak laa ari-2 kan maknenye. tapi aku pegi gak sebab aku da tak sanggup na ngadap Add Math kat skolah pemas..rabak laa doh..dahlaa aku bengap Math. at least bile masok teknik, aku takdela ngadap add math lagii. 1st day dok hostel memang macam bangang laa kan. Aku ingat lagi, bebudak dorm aku siap sound lagi cara aku pakai beg, pakai tudung sume. ak alaa, sukati aku laa nak pakai camnee. ko je yang jakon. Lepas da sedap-2 kutuk aku, pastu ko ikot gak care aku kann. ngok. kat teknik, aku rapat ngan Eja je. nanges ketawe sume ngan die. tapi kalau aku gadoh ngan die, aku carik mak aku gak. hoho.

ni laa Eja, kiteorang satu class and satu dorm mase form4. bawah tu gamba reramai class aku. biaselaa, dak pendek slalu dok ujung kann.







ni plak mase Eja tunang, siap bekampong kat uma die. aku kan orang penting..
Hah, lepas SPM aku masok lower 6 kejap. Macam biase, pastu aku cabot masok poli sebab Form 6 tak mencabar..hahaa..pehhh, kat poli lagi laa macam setan perangai. Nasib baek room mate aku Kak Aisyah. kalau takk, mak aku mesti tak ngaku aku ni anak die. Mase ni aku memang rase yang aku ni dah besar kot, pastu jauh dari mak bapak..makinla kann..tapi time exam, kiteorang dekan okey. huh, belagak. setahun je aku nakal, pastu aku jadi budak baek sebab kawan-2 nakal aku sume benti blaja poli..kadang teringin gak na buat jahat, tapi idop sebatang kara je. hukhuk.

daripada gamba pon korang da tau betapa agresifnye kiteorang kann. hahaa.

hah ni gamba mase last sem..muke sopan kan kan? malas laa na cite..aku memang budak baek ponn..
at lastt..aku jadi gak orang..saat paling bangga bile aku tengok mak aku tengok aku naek stage mase grad,,even mak aku ta penah cakap die bangga ngan aku, aku tau yang die bangga ngan aku. mekaseh mama sebab susukan owangg. yeahh.

Cerita aku tadelaa hebat macam kengkorang kat luar sane. Skang ni plak zaman bekeja, pehh, ta seindah zaman belaja dulu. So, pada sesape yang still study lagi tu, manfaatkanlaa sebaek mungkin study korang..takde saat yang paling indah selain daripada zaman blajar. piss off.

10 Benda Pasal Aku .

Hello peeps. 2nd thing to do mestilaa kene cite pasal diri sendiri kan. Tade bende yang best pon pasal aku nii. boring je banyak kot. Satu je perangai aku yang dari kecik sampai ke la ni memang tak penah nak berubah. Iaitu "Like to be alone". Tak tau laa kenape, tapi aku lebih suke idop sorang-2 daripada beramai-2. 1st reason sebab aku memang tak boleh terima kalau orang tegor silap aku. hahaa. annoying kan. Aku lagi laa tak suke kalau orang yang tegor salah aku tu sebenarnye die lagi terok dari aku. Memang aku wat dang je laa kan. Nak soh aku tengok cermin konon, ko gi laa tengok cermin dulu, pastu baru jumpe aku. deal? piss off.


Tapi aku ni senanye sempoi je. Akan gelak bila kelakar, akan senyap bile saket ati. Senang kan? Tapi kalau sekali aku kena, sampai mati aku ingat. Hahaa, pandai cakap je, tak berani pon sebenarnye.

#1st .

yeahh. akhirnye dapat gak aku create blog aku sendiri. hahaa. cerewet doh na melayan menatang nii. pastuh sume design aku ta bekenan. aishh. complicated ? yes, i am. the 1st post yang aku na post ari nii. haha. cepat, mudah, ringkas dan padat . mekaseh . ^____^